Home
Home
Menu
empty

Nieuws


GEMEENSCHAP VAN GOEDEREN NIET MEER STANDAARD

GEMEENSCHAP VAN GOEDEREN NIET LANGER STANDAARD
Vanaf 1 januari 2018 geldt de Wet Beperkte gemeenschap van goederen. U trouwt dan niet meer standaard  in algehele gemeenschap van goederen. De wet geldt ook als u een geregistreerd partnerschap aangaat. U kunt nog steeds huwelijkse voorwaarden of partnerschaps­voorwaarden maken.
Wat is er per 1 januari veranderd?
  • Vanaf deze datum trouwt u in beperkte gemeenschap van goederen.
  • Al uw persoonlijke bezittingen en schulden die u vóór het trouwen heeft, blijven van u alleen. Bezittingen en schulden die u na het trouwen krijgt, zijn van u samen.
  • Schenkingen of erfenissen die u ontvangt vóór en tijdens uw huwelijk, zijn van u persoonlijk. Tenzij de schenker anders heeft bepaald of in het testament iets anders is aangegeven.
  • Als u uit elkaar gaat, krijgen u en uw partner elk de helft van de gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
  • Bent u ondernemer? Ook met de nieuwe wet is het nog steeds van belang dat u nadenkt over huwelijkse voorwaarden. Zo kunt u zakelijk en privé gescheiden houden.
  • Voor mensen die vanaf 2018 een geregistreerd partnerschap aangaan, geldt deze wet ook.

U kunt na 1 januari 2018 nog steeds kiezen voor de algehele gemeenschap van goederen. Dit moet dan wel geregeld worden via huwelijkse voorwaarden of partnerschaps­voorwaarden.
Heeft u trouwplannen? Laat u zich dan tijdig vóór de huwelijksdatum informeren over de nieuwe wet. Een informatief gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Lees meer..

Erfbelasting & schenkbelasting 2019

Tarieven en vrijstellingen voor erfbelasting & schenkbelasting 2019 Lees meer..

Eigen bijdrage awbz verhoogd.

Wegens de gestegen kosten van de AWBZ heeft de regering per 1 januari 2013  de eigen bijdrage voor mensen met eigen vermogen verhoogd naar 12% van het belaste box 3 vermogen, met een maximum van € 2.189,20 per maand. Lees meer..

Bepaalt het lot uw bedrijfsvorm?

Als ondernemer bent u altijd druk. Dus schiet de vraag of uw bedrijfsvorm nog bij u past er weleens bij in. Gelukkig kan de notaris u daar prima mee helpen.  Lees meer..

Flex BV mogelijk vanaf 1 oktober 2012

De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aangenomen waardoor ondernemers met ingang van 1 oktober 2012 makkelijker een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV) kunnen oprichten. Lees meer..

Levenstestament Zorgvolmacht

In een gewoon testament kunt u van alles regelen wat er ná uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Maar wat gebeurt er indien u zelf tijdelijk of langdurig niet meer in staat bent om uw eigen belangen te behartigen, tengevolge van bijvoorbeeld een ongeluk, een hersenbloeding of dementie? Lees meer..

Verklaring van geen bezwaar oprichting BV afgeschaft

Verklaring van geen bezwaar vervallen Lees meer..

Overdrachtsbelasting verlaagd van 6% naar 2%

Kabinet versterkt vertrouwen op woningmarkt en verlaagt overdrachtsbelasting Lees meer..